In het centrum van Hardenberg (Overijssel) heeft op meerdere plaatsen een structurele herstructurering plaatsgevonden. Op één van deze locaties; de Woonservice Zone aan de Burgemeester Bramerstraat vier woongebouwen gerealiseerd met in de plint ruim 2500 m2 zorg gerelateerde functies. Er zijn appartementen voor starters, voor ouderen en voor bewoners met een bijzondere zorgbehoefte. Naast 10 individuele woningen zijn hiervoor ook twee groepswoningen in het plan opgenomen.
De locatie van twee van de woongebouwen, de Meander en de Overlaat genoemd, bevindt zich op de voormalige loop van de rivier Vecht. De herinnering aan deze omgeleide rivier wordt gesymboliseerd door een blauwe bestrating in deze zone. Twee woongebouwen staan als stoere blokken in de blauwe strook. Tussen beide blokken is een pleinruimte uitgespaard, het Vechtplein, dat het beginpunt vormt van een radiale route naar de rivier.
De 2 blokken zijn verwant in hun uitstraling, maar niet identiek. Aan de buitenkant uitgevoerd in metselwerk met kozijnen tot op de vloer, zodat vanuit de woningen optimaal zicht op straat mogelijk is. Het metselwerk is opgedeeld in subtiel verspringende verticale stroken, als een barcode, om de flinke maten van de blokken enigszins te nuanceren en aan te passen aan het kleinschalige centrum van Hardenberg. De Meander is aan de buitenkant uitgevoerd in een paarsrode handvormsteen en heeft een bijzonder verrassende binnenhof, ingericht als verblijfstuin voor de hele buurt. De hofgevel is in verschillende geeltinten gekeimd, van wit tot oker. Op de begane grond bevindt zich een door de Saxenburggroep geïnitieerde ontmoetingsruimte; ‘de Buurtkamer’. Op de begane grond van de Overlaat bevinden zich een dagbestedingsruimte, een speltherapieruimte en een kantoor van zorginstelling ‘de Eik’. Ook is er een ruimte voor dagbesteding van Interact Contour gevestigd. De buitengevel van de Overlaat is gemetseld in een paarse strengperssteen en heeft afgeronde hoeken, om het objectmatige karakter van het bouwblok te versterken. Het parkeren, dat zich op de begane grond, onder een van de vleugels van de Overlaat bevindt, is van de straat afgeschermd met begroeide, transparante gevelschermen.
De twee woongebouwen (de Bleek en de Bekke) aan de overkant van de Bramerstraat maken deel uit van het historisch stedelijk weefsel van Hardenberg. Als verwijzing naar de oorspronkelijke kleinschalige “pandjesstructuur” van het centrum zijn de straatgevels geparcelleerd door middel van verticale U-profielen, opgenomen in het in warme tinten gemêleerde metselwerk. In het metselwerk zijn verschillende betonnen kaders opgenomen zodat aan deze kant van de straat een gevarieerd gevelbeeld is ontstaan. In de plint van de Bleek is een kantoor van De Stuw gevestigd, een organisatie voor jongeren- en ouderenwelzijnswerk.